Hvorfor ikke gå for en gås canada goose nettbutikk

Julen kommer og gåsa blir fett. Hvordan vi elsker at fett gås kjøtt kan bli rik, mørk og saftig, men det er tanken på disse bonus pints av verdens fineste matlaging medium og planetens crispiest knitrende som er indusere anfall av forventning i Storbritannias beste kokker. Og rett bak dem er foodies kjøpe mer av denne tradisjonelle fugl enn noen gang siden Dickens berømmet den i A Christmas Carol.

Vet de hva de er i for? Kanskje ikke første tidtakere, som kunne bli skuffet over å finne de har delte ut to ganger prisen av en kalkun å mate halvparten så mange, uten sandwich kjøtt for å starte opp. Men kjennere ikke bryr seg om at en gås er bare til jul, gitt alle freebies ingen kalkun byr opp den fantastiske fett, canada goose nettbutikk  salt, skarp som en cracker gyllen hud, de rike lever for nesten umiddelbar pt, lager med et unikt fløyelsaktig kvalitet og kjøttfulle utklipp for å underbygge en nyttår cassoulet.

“Det er nesten bedre enn kjøtt, hud og alle biter”, sier Rowley Leigh, som allerede spytte steking fire eller fem gjess i døgnet på hans Le Caf Anglais: “De var så populære på fester og på spesielle fjor, jeg bestemte meg for å gjøre dem til en del av den vanlige festofferet. ”

Han er ikke alene. Goose kommer på menyen over fasjonable London og utover, men en tradisjonell stek er det siste du kan forvente. Philip Howard er shredding confit beina og pakking av kjøtt i brik bakverk for dype stekt gås vårruller på to Michelin-stjerne Square, Oliver Gladwin er å sette på appelsin og timian duftende potte gås på The Shed, mens Adam Byatt vil tjene gås krone rosa med sellerirot og tyttebær ved Trinity.

Likevel over på Quo Vadis, mens Jeremy Lee var sesongens første kunde på prisbelønte gås gård Seldom Seen, du vil ikke få noen gås i det hele tatt før i januar. Det er fordi Lee, som forguder fuglen, uten omsvøp erklærer hva mange tror, men noen absolutt gås kan låne seg mer til skjære opp og confit behandling enn matlaging helhet: “Jeg er ikke den største fan av stekt gås kjøtt, men jeg gjør elsker fett, og hva som skjer når du koker denne herlige fuglen dekket i den. Lagvis med saltet svinekjøtt magen og bønner, det vil se oss gjennom ghastliness av januar, februar og mars. ”

Mens Claire Symington, av Seldom Seen, mener du kan ikke gå galt hvis du steke den typiske 5kg (11lb) pluss gås i tre timer ved 190f, mange kokker uenige. Howard er en talsmann for langsom steking i 4 5 timer ved 120C “du fortsatt få sprø hud, men brystet forblir mør” mens Sam Harris, av Zucca, som stort sett enig, slår opp temperaturen til 220 ° C for den siste halvtimen. Hvis ikke langsom steking, kan to timer før hvile godt være lenge nok, sier Leigh: “Goose kjøtt er overraskende mager og tørker ut veldig raskt.

Men du klippe det, er gås nydelig i hendene på en forsiktig kokk, noe som forklarer overraskende bullish salg i nedgangstider en fugl som kan kommandere nær tre tall: “Vi ser en 16 prosent økning fra år til år, og kunne selge mer hvis vi kunne få det, “sier M fjærfe teknolog Mark Atherton Ranson.

I supermarkeder, er forholdet fortsatt bare noen få tusen gjess til hver millioner kalkuner, men noen mathallene ser omvendte proporsjoner: «Våre jule Goose salget har vært outs kalkuner for de siste åtte årene,” sier Selfridges ‘fersk mat kjøperen Andrew Cavanna . “Det er en kombinasjon av oppfattet luksus og nostalgi av å spise en matrett som var en jule stift mer enn 100 år siden.”

Så er det sjeldenhet verdi; gjeldende årlig produksjon på 250.000 fugler (massivt opp fra en all time low på 100.000 i 1970) er ganske begrenset, ifølge Gressingham, noe som øker mer enn en tredjedel av britiske gjess. Mens veksten er jevn, det er en grense for hvor langt mindre bønder kan gå for å møte økt etterspørsel, som Symington, som leverer M samt kokker og lokalbefolkningen, tilstår. “Geese er svært arbeidskrevende Jeg visste ikke halv av det når jeg spurte Robert å kjøpe meg et kjæledyr par på bryllupsdagen, og han kom hjem med en annen 30 i traileren. ”

Året etter Symingtons, som nå heve 5.000 gjess i året, prøvde 100 fugler fra scratch og lært hvor mye TLC en Gosling krever fra det øyeblikket den kommer på gården som en dag gammel hatchling: “Når de våge utenfor du trenger å sørge for at deres små unfeathered ryggen ikke blir solbrent, og som de liker å sove ute, er en elektrisk penn nødvendig for å beskytte dem mot rovdyr. ”

Stephen Curzon, av Gressingham, fremkaller et minneverdig bilde når han forteller hvor mye gjess elsker sine utendørs senger på “klar, månelys netter, når de er våken!” Han bidrar ytterligere til mytologien rundt gjess ved å peke ut de første eggene er lagt på Valentinsdag.

Kom desember de beste bøndene møysommelig tørr plukke fuglene etter at de er sendt “det er viktig for crispiest hud,” sier Symington. Deretter hånd de eviscerate dem, arbeidskrevende rutiner som legger til kostnaden vanligvis 13 eller mer per kilo så mye som sine balanserte korn kosthold og arealet de krever for måneder med frittgående beite. “Hvis vi skulle holde fuglene over for å tilby gås for påske, vil det legge enormt til prisen”, sier Robert Symington.

Men det er noen måter å holde gåsa kommer måneder etter at fuglene har forsvunnet fra jule hyllene. Selfridges er nå å selge confit ben og røkt gås bryst og kokk charcutiers som Jason Freedman, fra The Minnis, nær Margate, er røyking sine egne.

Små husholdninger kunne bevare beina på sine fugler i fettet etter nyttår og stek bare kronen, med sprø vinger å bite på siden og en pott av pt fra leveren som en uimotståelig starter.

Klikk på Adblock / Adblock Plus-ikonet, som er til høyre for adresselinjen.

På Adblock klikk “Ikke kjør på sidene på dette domenet”.

Hvis du er privat nettlesing i Firefox, “Tracking Protection” kan føre til at AdBlock varsel for å vise. Det kan være midlertidig deaktivert ved å klikke på “skjold” -ikonet i adressefeltet.

banner